PSİKOLOJİK DERSTEK ve KOÇLUK MERKEZİ

İletişim ve Randevu :0505 767 58 85

  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
724 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Psikolog Randevu

Pedagog Randevu

05447243650

Yaşam Koçu,Öğrenci Koçu, 0544-7243650

Uzman Klinik Psikolog, Uzman Pedagog,05057675885

Uzman Klinik Psikolog Gülten Demirdöven, 05447243650

Site Menüsü
Facebook Psikolog Pedagog Psikoloji
uzman klinik psikolog sabiha ışık 05333738123
sabihaisik@outlook.com
Travma Sonrası Stres Bozukluğu
22/03/2022

Travma Sonrası Stres Bozukluğu

Her travma yaşayan kişi Travma Sonrası Stres Bozukluğu yaşamak zorunda değil ama gerçekten böyle bir durumun içine girdiyse, o noktada hayatının birçok alanı kısıtlanmaya başlayabiliyor ve birçok farklı sorunlar gündeme gelebiliyor.

Travma sonrası stres bozukluğunun belirtileri:

1)Travma yaşamak:

Travma, başa çıkmakta zorlandığın her türlü olaydır. Ama travma sonrası stres bozukluğu diyebilmemiz için belli özellikleri olması gerekiyor. Büyük bir olay olması gerekiyor. Senin içsel dünyanı beklenmedik bir şekilde sarsıp dışsal dünyanı da önemli ölçüde etkileyebilecek kadar büyük ve sarsıcı bir olay olması gerekiyor. Bu ölümle burun buruna gelmek olabilir, bir yakınını kaybetmek ya da kaybetme noktasıyla karşı karşıya kalmak olabilir, cinsel olarak saldırıya uğramak bu anlamda kötü deneyimler yaşamak olabilir, kaza geçirmek, afet ya da terör olayları olabilir. Bu arada illa travmayı senin yaşaman gerekmiyor. Dolaylı bir şekilde bir başkasında görebilirsin, belki aynı ortamda olup onun bu travmaya maruz kaldığını ve bundan zarar gördüğünü birebir görmüş olabilirsin, ya da yakınının böyle bir travma geçirdiğini öğrenebilirsin. Bunu öğrenme deneyiminin kendisi de bir travma haline gelebiliyor. Ama tabii ki birebir karşılaşmanın yarattığı etki çok daha büyük oluyor.  

2)Rahatsız edici detayları canlı hatırlamak:

Bir nevi HD kalitesinde bir televizyon izlemek gibidir. Olayı hatırladığında birçok detayını gözünde net bir şekilde görebilirsin. Hatta görsel ayrıntıların dışında belli sesleri duyabilirsin. Sanki şuanda o sesleri duyuyormuşsun gibi. Mesela burnuna belli kokular gelebilir, bekli tatla alakalı belli unsurlar varsa o tadı tekrar hatırlayabilirsin. Ya da bedeninde belli hisler yaşayabilirsin. Bunu şuna benzetebiliriz; hani bir yiyeceği alıp derin dondurucuya koyarsın, birkaç ay sonra çıkarırsın, buzları çözüldüğünde sanki yeni koymuşsun gibidir. Aşağı yukarı benzer tadı alırsın. İşte bu olayda sanki derin dondurucuya koyulmuş gibidir. Ne zaman çıkarsan tekrar o duyguları, hisleri aynı şekilde canlılıkta hatırlarsın. Sonra derin dondurucuya koyarsın, çıkardığında tekrar aynı hisleri yaşarsın ve bu duygular bu kadar canlı olduğu için tetiklendiği zaman, hatırladığın zaman etkisinden öyle birkaç dakikada çıkamazsın. Belki o günün sonuna kadar hatta birkaç gün o rahatsız edici hisler, duygular devam eder.

3)Aşırı tetikte olma hali:

Sürekli bir gerginlik hali hissedersin, özellikle bu olay tetiklendiğinde. Diken üstünde gibisindir. Her an kötü bir şey olacak gibi. O gevşeyememe hali ile birlikte kronik bir stres yaşarsın ve gece uykuya dalarken genelde bunlar etkisini gösterebilir. Sakin ve gevşemiş bir şekilde uykuya dalamayabilirsin. Özellikle tetiklendiği dönemlerde uyku sorunları yaşayabilirsin. Hatta rüyalar, kabuslar yolu ile bu olayları hatırlamaya, düşünmeye, fark etmeye devam edebilirsin. Tabi tüm bu gerginlik hali, gevşeyememe hali nedeniyle ve zihninde sürekli hareket halinde olduğu için konsantrasyon sorunları da yaşayabilirsin.

4)Var olan düşüncelerin negatifliği:

Belki kendini suçlayabilirsin. Ki sık gördüğümüz şeylerden biridir, böyle bir eğilim olabiliyor. Şimdiki bilgilerle geçmişe bakıp “keşke şöyle yapsaydım, böyle yapsaydım, belki önleyebilirdim” gibi belli düşünceler içine giriyor olabilirsin. Bu suçluluk düşünceleri de gerçekten çok rahatsız edici oluyor. Diğerlerine karşı güvenini belki kaybetmeye başlayabilirsin. Belki hayatın anlamını sorgulayabilirsin. İnandığın değerlerin aslında çok da geçerli olmadığını düşünmeye başlayabilirsin ki bu depresif belli düşüncelerle de paralel şekilde gider. Yani özetle çaresizlik gibi negatif düşünceler içine girersin ve genelde içsel dünyan karamsar bir şekle bürünür, özellikle de olayı hatırladığında.

5)Maruz kalmaktan kaçınmak:

Geçmişte yaşadığın o travmatik olaya maruz kalmak, bunları hatırlamak istemezsin. Belki olayın geçtiği yerden ya da olayın geçtiği yere benzeyen yerlerden kaçınmaya çalışıyor olabilirsin. Hatırlatacabilecek uyaranlarla karşılaşmamaya çalışabilirsin. Mesela haberleri izlemek gibi. Bunun dışında özellikle de olay nispeten yakın bir zamanda oldu gibiyse olay hakkında konuşmaktan kaçınabilirsin. Belki yakınların, eşin, dostun, arkadaşın içini döküp rahatlarsın beklentisiyle sorabilirler, olayı anlatmanı isteyebilirler belki ama anlatıyor olmaktan kaçındığını hissediyor olabilirsin. Çünkü anlattıkça olayın o rahatsız edici detaylarını canlı şekilde hatırlıyorsundur ve bu sana iyi gelmiyordur. Kendi kendine bastırabilirsin, yani içsel anlamda kaçınabilirsin. Olayı hatırlayıp, bir şekilde onu analiz edip, sindirip belki rahatsız eden düşünceleri analiz edip değiştirmek varken ya da duyguları ifade edip serbest bırakmak varken bunları bastırmak belki kısa vadede sana daha rahat, daha konforlu gelebilir. Çünkü o kadar büyüktür ki bu duygular, kaçınmak, içsel olarak da bastırmak sana daha iyi bir seçenek gibi görünebilir.

6)Arkasından gelen diğer sorunların olması:

Travma Sonrası Stres Bozukluğunu bu kadar büyük ve zor kılan en önemli şeylerden biri de başka tür arkasından gelen sorunların da eşlik etmesi. Bunların başında depresyon geliyor. Depresif duygularla birlikte aslında daha kendini geriye çekmeye başlarsın, insanlarla görüşme isteğin azalabilir, sana eskiden keyif veren şeyler artık keyif vermemeye başlayabilir ve geleceğe karamsar bakmaya başlarsın. Bunlar da doğrudan depresyonun belirtileri ve çoğu zaman da paralel bir şekilde gider. Özellikle TSSB kronikleşmeye başladıysa, o duygular, travmalar, olaylar bir şekilde uzun süredir bastırılıyorsa beraberinde bir noktadan sonra depresyon görülebiliyor.

Tabi kaygı sorunları burada önemli bir etken olabiliyor. Özellikle de yaşadığın travmaya eşlik eden kaygı duyguları varsa bu daha sonra yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluk gibi belli başka tür sorunları da beraberinde getirebiliyor.

Öfke sorunları arkasından gelen ek bir sorundur. Özellikle de yaşadığın olay bir şekilde insan eliyle yapılmış bir olaysa, haksızlık, adaletsizlik gibi belli unsurlar sürecin içine giriyorsa orada öfke duyguları ortaya çıkacaktır ve bu öfke de bir şekilde dışarıya yansıyabilir. Ya da kendine yönelik bir öfken varsa suçluluk hisleri gibi, o sende bir gerginlik yaratabilir, tahammül seviyen düşebilir ve bu diğer insanlara da yansıyabilir. Diğer insanlara yansıdığı için de tabii ki ilişki sorunları gündeme gelebilir. Hem depresif duygular nedeniyle, hem öfke sorunları nedeniyle ilişkini farkında olmadan sabote etmeye başlarsın ve bu hayatındaki kişiler için gerçekten zor bir durum haline gelir.

Arkasından gelen bir sorunda belli bağımlılıkların oluşması. Bu duygular çok rahatsız edici olduğu için bir şekilde alkol gibi, hatta uyuşturucu maddeler gibi belli şeylerle o duyguları bastırmaya çalışabiliyor bazı kişiler. Bazıları kumar alışkanlığı gibi alışkanlıklar içine girebiliyor. Daha sonra bu bir bağımlılık oluyor. Oradaki heyecan bir nevi kendisine farklı bir alan açıyor ve o alanda kısa vadeli kendini iyi hissediyor. Ama sonra başka sorunlar geliyor. Bazı kişiler kendini alışverişe verebiliyor ve kendisine aslında maddi olarak çok zora sokmasına hatta bir çok borç yapmasına rağmen ve bunların getirdiği sorunlara rağmen alışverişle kendini iyi hissetmeken kendini alıkoyamıyor. Bazıları kendini yemeğe veriyor, yeme bozuklukları oluşabiliyor ve buda obezite gibi başka tür sorunlara neden olabiliyor.

Buraya kadar anlattığım bu 6 belirtinin bazıları eğer ki 1 aydan daha uzun süredir, yani olayın bitişinden sonra 1 ayı çıkardığımızda o 1 aydan sonra da eğer aktif bir şekilde yoğun bir şekilde var gibi ise ve bunların derecesi giderek azalmıyor hatta belki sorun giderek kronikleşmeye başlıyorsa o noktada TSSB düşünülebilir. Tabii ki nihai tanıyı bir uzmanın koyması gereklidir. Buraya kadar anlattığım konular sende belki fikirler verebilir, kafanda bazı işaretler şekillenebilir. Bir uzmanla birlikte eşlik eden, rahatsız eden düşünceleri analiz etmek, ifade etmek faydalı olacaktır. Buna eşlik olarak sosyal destek almak da travma sonrası stres bozukluğunun çözülmesinde etkili olacaktır.

 



170 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Göç’ün Psikolojisi ve Sosyolojisi - 21/06/2022
Uluslararası göç; bir ülkeden bir ülkeye belirli bir süre yaşamak için taşınmak olarak adlandırabiliriz. Göç konusunu sebeplerine göre ayıracak olursak eğer; 1) ekonomik göç yani iş için göç edenler: Eskiden Avrupa mavi yakalı göçmen ararken
Otizm nedir? - 10/06/2022
Yaygın gelişimsel bozukluk başlığı altında otizm, asperger sendromu, çocuğun dezintegratif bozukluğu (Heller sendromu), başka türlü adlandırılamayan yaygın gelişimsel bozukluk yer alı
Çocuklara “Hayır”ı Öğretmek, Çocuklara Hayır Diyebilmek - 31/05/2022
Ne zaman çocuklara “hayır” diyoruz? Ne zaman “dur” diyoruz? Acaba bu hayır’lar bizim hayır’larımız mı yoksa olması gereken hayır’lar mı? Çocukların cezalandırılmaları ile ilgili süreçlerde bazen hayır diyerek, ses tonumuzu da arttırarak yapmaması g
İstediğini ağlayarak yaptırmaya çalışan çocuğa nasıl davranmalıyız? Ödül ve pekiştireç yöntemi nası - 24/05/2022
Bebek doğduğu andan itibaren ağlamaya başlar. Konuşamadığı için acıktığında, bir yeri ağrıdığında, tuvaleti geldiğinde, herhangi bir rahatsızlık durumu yaşadığında kendini başka türlü ifade edemeyeceği için ağlar. Ağladığında anne gider ve bir sor
Çocukların psikolojik açıdan önemli gelişim dönemleri - 17/05/2022
Çocukların en hızlı büyüyüp geliştikleri dönemdir. Fizyolojik olarak çocuğun kas ve motor gelişimi git gide ilerleme kaydetmektedir. Zihni berraktır. Dışarıdan ne gelirse zihnine alır. Bu hızlı gelişim döneminde de aile olarak onun gelişimine ciddi
Evliliklerde ve ilişkilerde geçmişe takılıp kalmaktan nasıl kurtulursunuz? - 10/05/2022
Bir insan neden geçmişe takılıp kalır? İçinde bir kızgınlık olabilir, söyleyemedikleri olabilir. Yani içeride işlenememiş, dile getirilememiş duygular, istekler ve ihtiyaçlar olabilir. Aslında kişinin istediği sürekli geçmişe takılıp kalmak değil, e
Psikolojik Desteğe İhtiyaç Duyan Bir Yakınınıza Nasıl Yaklaşmalısınız? Onları terapiye yönlendirme - 10/05/2022
Kişinin yakınına nasıl davranacağı yakının psikolojik dinamiğine, yaşadığı sorununa, sizin kişiyle yakınlık seviyenize göre çokça değişebilir. Fakat bu videoda biraz daha genel olarak kişilerden ve yaşadıkları sorunlardan bağımsız olarak sorunlar ya
Anksiyete (Kaygı) Bozukluğu - 26/04/2022
Nüfusun %3’lük bir kesiminde stres hiçbir zaman ortadan kaybolmaz. Bu kişilerde stres, anksiyete yani kaygı olarak yorumlanır. Bu kaygı zaman içinde kötüleşerek göğüs ağrılarına ve kabuslara yol açabilir. Hatta evden çıkmak bile istemezsiniz. Kaygıl
Hangi durumlarda psikoloğa gidilir? Psikoloğa gitmeli miyim? Psikoterapiste gitmen gerektiğini nas - 19/04/2022
Yaşadığın sıkıntıların nedenlerini anlamak, bunlara çözüm bulmak için belki de youtube’dan birçok video izliyorsun, kitaplar okuyorsun ve kafanda bazı şeyler şekilleniyor. Bende bir şeyler var galiba diye düşünebilirsin. Psikoterapi almakta kararsız
 Devamı
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam153
Toplam Ziyaret383513
Köşe Yazıları
Aile Danismani ve Psikolojik Danisman Serap Ozkahya 0533 373 81 23
Sinav kaygisi Nedir? Sınav Kaygısı Yaşan Çocuklara Ailelerin Etkisi

Aile Evlilik Terapisti Sule Sisman 0505 767 58 85
SEN HIC OGUL EMZİRDİN Mİ KÖR KURŞUN?

Aile ve Çift Danışmanı Psikologataknşahin 05057675885
- Mutlu Evliliğin Sırları Nelerdir -

BARIŞ YILMAZ
- ANLAŞILMAK İSTEYEN KADIN NE YAPMALI –

Bilgelik Öyküleri
PAYLAŞMAK

Bireysel Aile Psikolog Fulya Beyribey +90 5469324624
ÇOCUK VE ERGENLERDE OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK

Cocuk Psikologu Pedagogu 0532 158 35 55
5 Yaş Çocuğu

Dr. Mehmet A. Eroğlu Yaşam-Eğitim Koçu 0544 7243650
İkigai

evlilik cinsel terapist nesrin örek 05057675885
Cinsel isteksizlik nasıl ele alınmalı ve tedavi edilmelir?

İstanbul Psikolojik Danışman Ahmet Töremen 0533 373 81 23
Problemi çözmek mi tanımak mı?

İSTANBUL YAŞAM KOÇU YÜKSEL KÖKSAL05354336620
BERTRAND RUSSELL’IN ‘MUTLU OLMA SANATI’ İSİMLİ KİTABINDAN ÇIKARILACAK 6 DERS

istanbul yaşam koçu 05321583555
KENDİNİ GERÇEKLEŞTİREN KEHANET

Kişisel gelişim testleri 0505 767 5885
- Başkalarıyla Yaşayabilme Testi -

Psikolog Ayfer
#Çocuk #Suçluluğu- #Psikolog #Hilal #ANDIRMAK Bilgi ve 0533 373 81 23

Psikolog Buse Yeğin
YEME BOZUKLUĞU NEDİR?

Psikolog Çağla Tekeli
Yaşlandıkça Kişide Ne Tür Değişimler Olur?

Psikolog Ekin Cansın Sofracıoğlu
TERAPİ, DANIŞAN ve TERAPİST

Psikolog Esra Gürkan
EVLİLİK VE MUTLULUK

psikolog pedagog aile ve çift terapisi
Dr. Psk. Aile Evlilik Çift Danışmanı Ekrem ÇULFA hakkında yazılan yorum, tavsiye, öneri ve faydalar

Psikolog Sinem Sayışman 05333738123
METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUK TESTİ

Resim ve sanat terapisi Eminen Bauer Burkay 05057675885
Endişenin ve Korkunun resmini çizebilir misiniz ?

sevdadiyarı şiirterapisi
ÇOCUK NE YAŞIYORSA ONU ÖĞRENİR

Sosyolog Merve Ege tel 0505 767 5885
İNTİHAR

Uzman Klinik Psikolog Şakir ERNAS 05057675885
Kendi Varlığını Duyurma Haykırışı: Saldırganlık ve Kızgınlık

uzman klinik psikolog sabiha ışık 05333738123
Göç’ün Psikolojisi ve Sosyolojisi

Uzman Psikolog Gülşah Babaoğlu
ÇOCUKLARDA VE ERGENLERDE BAĞLANMA STİLİ VE BENLİK SAYGISI DERECESİ İLE SÜREKLİ ÖFKE VE ÖFKE İFADE B

Uzman Psikolog Hakan ÖZBAYİS-0533 373 8123
PSİKOTERAPİ NEDİR?

Yasam Koçu Öğrenci Koçu Ayşim Çulfa Üsküdarda Ataşehirde
Ebeveynler Çocuklarının Karne Notları İle ilgili Nasıl Bir Tutum İçinde Olmalılar?

YAŞAM KOÇU ÖĞRENCİ KOÇU SİNAN SEYFİ YETKİNER
İSTİFÇİLİK BOZUKLUĞU

Uzman Klinik Psikolog Büşra Güneş
HASTALIK HASTALIĞI

Yard.Doç.Dr. Muhsin Yılmazçoban
GÖRÜCÜ USULÜ MÜ, FLÖRT MÜ?

Uzman Klinik Psikolog Pedagog Gülten Demirdöven 0533 373 81 23 Cep Whatsapp
BOŞANMALAR ÇOCUKLARI NASIL ETKİLİYOR?

Uzman Klinik Psikolog Uzman Pedagog 05447243650
Sosyal Fobi Nedir?

Aile ve İlişki Danışmanı Serhat Yabancı
BOŞANMANIN PSİKO-SOSYAL BOYUTU

Psikolojik Problemler 0544 7243650
Anoreksiya Nevroza Nedir?

Çocuk Psikoloğu,Pedagog Barış Çakır
ÇOCUKLARDA BİLGİSAYAR BAĞIMLILIĞI-Pedagog Barış Çakır

Gönül Öziş
Çocuklarda Depresyon

Nesrin Örek Aile,Çift ve İlişki Danışmanı
Çocuk İstismarı

istanbul Psikolog Pedagog 724 Psikoloji Köşe Yazıları
BEBEK VE MÜZİK

Çift Terapisti Aile Terapistleri Evlilik Terapisti 05321583555
👨🏻‍🏫👩‍🏫Yabancı sınıf arkadaşlarımla nasıl daha cesur iletişim kurabilirim? Sesimi nasıl duyurab

Psikolog Esra Gökcen
Bireysel Koçluk

Mükemmel Bir İlişki İçin 20 Öneri

Depresyon Danışmanlığı ,0533 3738123

Telefon Desteği,0544-7243650

Psikolojik Destek Psikolog Pedagog Terapi Merkezleri
İstanbul Avrupa Anadolu Yakası Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Evlilik Terapisi Randevu
 
Avrupa Yakası Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisti Evlilik Terapisti
 
İstanbulda Psikolojik Danışman Terapi Merkezi Psikoterapi Randevu
 
• İstanbul  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Adalar Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Arnavutköy  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Ataşehir  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

   İstanbul Anadolu Yakası Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Evlilik Terapisi Randevu

• Avcılar  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

   • Bağcılar  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Bahçelievler  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Bakırköy  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Başakşehir  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Bayrampaşa  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Beykoz  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Beylikdüzü  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Beyoğlu  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Beşiktaş  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Büyükçekmece  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Çatalca  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Çekmeköy  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Eminönü  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Esenler  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Esenyurt  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Eyüp  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Fatih  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Feriköy  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Gaziosmanpaşa  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Güngören  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Kadıköy  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Kartal  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Kağıthane  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Küçükçekmece  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Maltepe  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Pendik  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Sancaktepe  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Sarıyer  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Silivri  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Sultanbeyli  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Sultangazi  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Şişli  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Şile  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Tuzla  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Ümraniye  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 
   • Üsküdar  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

   • Zeytinburnu  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

Acıbadem  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

Göztepe  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

Mecidiyeköy  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

Bağdat Caddesi  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

Cadde  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

Altunizade  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

ÇAmlıca  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

Küçük Çamlıca  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

Şaşkın Bakkal  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 

Ataşehirde  Randevu Psikolog Pedagog Psikiyatrist Aile Terapisi Evlilik Terapisi Yaşam Koçu 0544-7243650 & 0216-3476003 & 0533-3738123 & 0505-7675885 


 
Psikolojik Destek,Pedagojik Destek, 05447243650
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Saat
Takvim
Site Haritası